Hur jag upptäckte golfen

Som jag lovade här ska jag blogga lite om hur jag som liten grabb fick upp intresset för golf!

Som liten växte jag upp i ett litet samhälle utanför Linköping, typ ”på landet”. När oss fanns det en liten golfbana som drevs av pensionerade jordbrukare. De hade gjort om sina marker till en mysig golfbana vid en sjö. De hade även minigolf och det var där jag ”började min karriär” haha. När jag var 7-8 år brukade jag cykla bort till golfbanan och spela minigolf och köpa godis. Det var jättekul i början men sen tröttnade jag lite och vill testa på ”riktigt” golf.

Jag började testa utslag på driving rangen och när jag var 9 år gick jag min första 9 hålsrunda med min far. Det som var så bra var att det inte krävdes något grönt kort utan vem som helst kunde spela, ett så kallat Pay and Play. Tyvärr finns det inte så många sådana alternativ idag, men här är en lista över pay and play golfbanor i Östergötland.

Jag blev direkt helt fast och köpte snart årskort så jag kunde gå dessa 9 hål flera gånger i månaden för att sänka mitt rekord. Senare utökades denna bana till 18 hål, jag klagade inte! Jag hade en jämnårig kamrat som också gillade golf och vi gick några rundor tillsammans. Sen tröttnade vi lite på banan och letade nya i området. Dock var det ju svårt att hitta utan grönt kort. När jag var 12 år tog jag så mitt gröna kort och började satsa lite mer seriöst. Som 15 åring var jag med i min första tävling och sen dess har jag inte blickat tillbaka! Jag gick ett golfinriktat gymnasium och min dröm är fortfarande att bli proffs och kunna leva på golfen. Jag ”behöver” inte bli någon i världstoppen, men att kunna livnära sig på golf på ett eller annat sätt är en dröm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *